A légkondicionálót mindig megfontolva kell kiválasztani, ha lehetséges, a vázszerkezet befejezése után, vagy a felújítás megkezdése előtt. Javasoljuk, hogy a készülék vásárlása előtt forduljon egy szakemberhez, aki segít a megfelelő termék kiválasztásában úgy, hogy a termék teljes élettartama alatt optimálisan működjön, és ne legyen túlterhelve, sem pedig túldimenzionálva. Így elejét lehet venni a nem megfelelő hűtőteljesítménnyel vagy a gyakori kikapcsolással kapcsolatos gondoknak. Fontos a rendszeres felhasználói- és szakszerviz, amely jelentősen meghosszabbíthatja a készülék élettartamát.

A split klímák tartósan beszerelt készülékek, amelyek egész évben használhatók fűtéshez/hűtéshez. Beszerelésük kisebb építészeti beavatkozásokat igényel – ilyen a kültéri és beltéri egység összekapcsolása és a beltéri egység elektromos csatlakoztatása lehetőleg egy önálló 16A biztosítékhoz, a klímakészülék típusa szerint. A split légkondicionálóknál a jótállás egyik feltétele a szakemberek által elvégzett beszerelés, amely általában az épület megtekintésével és a megfelelő modell kiválasztásával kezdődik.

Amennyiben a légkondicionálót egyedül, szakemberrel való tanácskozás nélkül szeretné kiválasztani, elsősorban össze kell hasonlítani a helyiség területét a gyártó által ajánlott területtel. A K2KLÍMA ajánlása szerint a légkondicionálóknál a helyiség ajánlott nagysága 20-30m2 és 30-40m2, ahol a mennyezet standard magassága 2,7m. Például egy 25mnagyságú helyiségbe az ACH-09CI2 / ACH-09BI vagy ACH-09FCI2 modellt javasoljuk, de ha a helyiség például egy panelházban 25mnagyságú, D / DK / DNY fekvésű, a helyiség ablaka 4m2 nagy, belső rolók nélkül, a helyiségben általában 2 személy szokott tartózkodni, és a szobában van tévé, számítógép és villany: ebben az esetben mindig a hatékonyabb ACH-12CI2 / ACH-12BI vagy ACH-12FCI3 modell választását javasoljuk.

Navrh vykonu

A split klímakészülékek szakszerű beszerelése nincs belefoglalva a termék árába. Ez mindig egy külön szerződést jelent az ügyfél és a beszerelést intéző vállalat között. Az árat az ügyfél igényei és a szerelési hely sajátosságai határozzák meg. A szokványos szerelés hozzávetőleges ára 260€ (ezek az összegek nem tartalmazzák a törvényben előírt áfát). Ez az árkalkuláció az alábbi műveleteket tartalmazza:

  • Beltéri és kültéri egység beszerelése legfeljebb 2,5m magasságban
  • Beltéri és kültéri egység közötti távolság 4m-ig
  • Egy furat kialakítása standard téglafalon
  • Az összekötő csövek behelyezése és a kondenzvíz közös levezetése egy műanyag tartályba
  • Csatlakoztatás az áramkörhöz – villás dugóval a beltéri egység beszerelési helyén az ügyfél által előkészített fali aljzathoz ~ 220-240 / 50Hz
  • Konzol a kültéri egységhez. A kiszállási díj és az egyéb munkák nincsenek beleszámítva a hozzávetőleges árba

A szakszerű beszereléshez bármelyik környékbeli vállalat igénybe vehető, amely légkondicionáló készülékek szerelésével és karbantartásával foglalkozik, és „I. osztályos oklevéllel” rendelkezik. Ez az oklevél felhatalmaz a fluorizált üvegházgázokat és ellenőrzött anyagokat tartalmazó készülékek szerelésére, karbantartására és javítására. Ha segítségre van szüksége a szerelést elvégző megfelelő vállalat kiválasztásánál, hívjon fel minket +421 232 605 030.

A split klímakészülékek jótállási ideje 36 hónap, és a szakszerű üzembe helyezés napján kezdődik. A szakszerű beszerelés igazolása nélkül nincs teljesítve a jótállás fő feltétele, ezért a jótállás ilyen esetben nem érvényes. Az igazolást a termék garancialevelére kell feltüntetni, amely a beltéri egységet tartalmazó csomagban van. Amennyiben a termék a jótállás alatt meghibásodik, forduljon a vállalathoz, amely a szakszerű beszerelést végezte.